Kartoffelcentralen

Kartoffelcentral Herning

Nær Ilskov i Midtjylland ligger Enggaardens Kartofler – også kendt som Ilskov Kartoffelcentral.

Det var Børge Nielsen der i 1960 startede Kartoffelcentralen og man havde dengang valgt at placere den midt i Ilskov by – nær jernbanen hvorfra langt de fleste af kartoflerne blev fragtet videre fra.

Selv boede Børge Nielsen sammen med sin familie, på landejendommen få kilometer nord/vest for Ilskov – og det er her fra forretningen drives i dag. Det var sønnen Arne Nielsen, der som blot 20 årig landmand overtog landbruget og som i dag ejer det sammen med hans hustru Susanne Nielsen. De tog beslutningen om at flytte centralen fra Ilskov by og hjem til landejendommen i 1989 – og siden har det udvidet sig med både et vaskeri i 1994 og senere et moderne pakkeri i 1998.

I dag er 3. generation så blevet koblet på sønnen Martin Nielsen er med til at drive både landbruget og kartoffelcentralen

Ca 60% af kartoffel produktionen går til eksport til de nordiske lande – resten sælges herhjemme til forskellige grosister og butikskæder. Her er det alt fra 650g til 10kg vi leverer, – færdigpakkede, vaskede / uvaskede kartofler – og det er hele året rundt!

Dette kan kun gøres ved at have en målsætning om at være blandt de bedste – vi arbejder hver dag fokuseret på at sikre en høj kvalitet og faglighed, som gerne skal skinne igennem helt ud til forbrugerne!

Vi er af samme grund globalgab certificeret!

Pakkeriet

I pakkeriet har vi 6 ansat til at varetage det daglige arbejde med at sortere, vaske, pakke og læsse vores ordrer. Vi levere hver dag både til udlandet og hjemmemarkede.

Navigation